Τι είναι το SEO;

Το SEO (Search Engine Optimization) με απλά λόγια είναι το σύνολο ενεργειών που εφαρμόζονται σε ένα website με σκοπό τη βελτιστοποίηση του ώστε να ανέβει στην κατάταξη της Google και να βρεθεί στην πρώτη σελίδα.

Δεν είναι ούτε εύκολο, ούτε απλό.

Σε γενικές γραμμές μπορούμε να μιλήσουμε για ενέργειες που πρέπει να γίνουν on site και of site.

Το on site SEO περιλαμβάνει έναν εξονυχιστικό τεχνικό έλεγχο του site, URLs, δημιουργία meta tags, meta description, headers, internal links, site map, keywords, ταχύτητα φόρτωσης και πολλά άλλα.

Το Off site SEO, ίσως και πιο δύσκολο κομμάτι της βελτιστοποίησης αφορά ενέργειες που γίνονται εξωτερικά. Η δημιουργία backlinks είναι από τα σημαντικότερα βήματα και απαιτεί χρόνο, γνώση, εμπειρία και καλή τεχνογνωσία.

Μέχρι τώρα γραφόταν πολλά κείμενα ή άρθρα σε έναν ιστότοπο με σκοπό μόνο την υψηλότερη κατάταξη του στις αναζητήσεις της Google. Αυτό όμως αλλάζει με τον νέο αλγόριθμο της Google. (Αύγουστος 2022)

Έτσι όλες οι ενέργειες βελτιστοποίησης θα πρέπει πρώτα να στοχεύουν στο ποιοτικό περιεχόμενο σε συνδυασμό με επιτυχημένες λέξεις-κλειδιά. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται ότι ένα website έχει λέξεις κλειδιά απόλυτα σχετικές με το περιεχόμενο του αλλά και το ίδιο το περιεχόμενο έχει να προσφέρει ουσιαστική πληροφόρηση στον χρήστη.

Τι κερδίζετε

Αναγνωρισιμότητα

Το SEO σας βοηθά να αυξήσετε τις επισκέψεις στον ιστότοπο σας και να κερδίσετε αναγνωρισιμότητα χωρίς να πληρώνετε για ακριβές διαφημιστικές καμπάνιες.

Αύξηση πελατείας

Βελτιώνοντας τόσο το τεχνικό κομμάτι όσο και το περιεχόμενο του website σας βελτιώνετε το ποσοστό μετατροπών του. Αυτό σημαίνει πως αυξάνεται ο αριθμός των πελατών σας.

Νέοι πελάτες

Με την αύξηση της επισκεψιμότητας στο website σας κερδίζετε ένα νέο στοχευμένο κοινό που ενδιαφέρεται για το προϊόν ή την υπηρεσία που πουλάτε.

Τι κάνουμε

Αρχικά εξετάζουμε τα δεδομένα του website σας, του κοινού σας και των ανταγωνιστών σας.

Αναλύουμε τις λέξεις-κλειδιά που αφορούν την επιχείρηση σας και προχωράμε σε πλήρη έλεγχο του site σας τόσο τεχνικό όσο και περιεχομένου.

Έχοντας πλέον μια ολοκληρωμένη εικόνα για την ψηφιακή σας ταυτότητα προχωράμε στην οργάνωση μια στρατηγικής ώστε να παρέχει τη βέλτιστη απόδοση επένδυσης εξασφαλίζοντας την αύξηση των πωλήσεων και των εσόδων σας.

Κατά τη διάρκεια της στρατηγικής ενημερώνεστε σε τακτική βάση και λαμβάνετε reports για την πρόοδο και την αποτελεσματικότητα.

Συχνές ερωτήσεις για το SEO

Γιατί χρειάζομαι έναν ειδικό στο SEO;

Το SEO είναι ένα σύνολο εξειδικευμένων ενεργειών που απαιτεί γνώση, εμπειρία και τεχνογνωσία. Το τεχνικό κομμάτι – απαιτεί ουσιαστική γνώση του τρόπου λειτουργίας των ιστότοπων (robots.txt, XML sitemap, HTTPS protocol, errors 404 or 500, redirect 301), και το On page SEO – απαιτεί ειδικές δεξιότητες copywriting σε συνδυασμό με τα σωστά λέξεις-κλειδιά.

Το SEO είναι πολύ οικονομικότερο από τις πληρωμένες διαφημίσεις.
Οι διαφημίσεις είναι μια πολύ καλή λύση για να βρίσκεστε στην πρώτη σελίδα της Google, αλλά κοστίζει. Το SEO από την άλλη έχει μακροπρόθεσμα οφέλη και υψηλή κατάταξη στην Google χωρίς να χρειάζεται να πληρώνεται συνέχεια για διαφημίσεις.

Ενας ειδικός SEO ξέρει τους κανόνες του παιχνιδιού!
Αυτό πρακτικά σημαίνει πως κάθε φορά που η Google αλλάζει τον αλγόριθμο της το site σας κινδυνεύει να χάσει την καλή θέση που έχει αποκτήσει και να βρεθεί πολύ χαμηλότερα.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να δείτε αποτελέσματα με το SEO;
To SEO είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος ώστε να κατακτήσετε μια αξιόλογη θέση στην κατάταξη των μηχανών αναζήτησης. Για να γίνει όμως αυτό χρειάζεται χρόνος. Δεν υπάρχει κάποιο μαγικό κουμπί που θα σας φέρει στην πρώτη σελίδα μέσα σε ένα μήνα. Οποιος σας πει κάτι τέτοιο, απλά λέει ψέματα.
Ανάλογα με την ποιότητα του ιστότοπού σας, τις λέξεις κλειδιά που στοχεύετε και τον ανταγωνισμό σας, μπορεί να χρειαστούν από τρεις έως δώδεκα μήνες για να δείτε αξιόλογα αποτελέσματα στην αύξηση της  επισκεψιμότητας του website σας και να κερδίσετε περισσότερες από το SEO. Κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει με ακρίβεια πότε ακριβώς θα πετύχετε τους KPI (KEY PERFORMANCE INDICATORS) σας, αλλά γενικά διαπιστώνουμε ότι όσοι επενδύουν συστηματικά στο SEO βλέπουν συνήθως αποτελέσματα εντός 3-6.

Δεν πρέπει να χρησιμοποιώ μόνο PPC;
Το PPC, ή η διαφήμιση πληρωμής ανά κλικ, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εμφανίζεστε στην πρώτη σελίδα της Google (για συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά). Ωστόσο, ενώ μπορεί να είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να προσεγγίσετε γρήγορα περισσότερους ανθρώπους και να κερδίσετε δυνητικούς πελάτες, το PPC δεν είναι μια οικονομική λύση και συνήθως έχει χαμηλότερα ποσοστά μετατροπής από την οργανική επισκεψιμότητα.
Θα συνιστούσαμε μια μικτή προσέγγιση διαφήμισης που περιλαμβάνει τόσο το PPC όσο και το SEO, ώστε να μπορείτε να κερδίσετε γρήγορα επισκεψιμότητα μέσω του PPC και, στη συνέχεια, να επωφεληθείτε από την αύξηση των οργανικών επισκεπτών που θα φέρει το SEO.